”Komponentbrist” är ett ord som vi blivit smärtsamt medvetna om under de senaste åren. En del av problemet är att det inte finns tillräckligt med material på marknaden för att tillverka de nödvändiga komponenterna till allt från TV-spel till lastbilar. Något som tyska företaget Hellma Materials är med och råder bot på när de nu etablerar sig i Trollhättan. Premier har skrivit avtal för att sköta rekryteringen till satsningen som alla pratar om.

Valet av Trollhättan var ingen slump. Det finns en bra infrastruktur, bra lokaler och även en fantastisk teknisk kompetens i området. Vi på Premier är stolta över att vara med och hitta rätt personal till den här viktiga verksamheten, säger Mats Johansson, VD på Premier.

Etableringen är ett resultat av ett bra arbete från alla inblandade, från Business Sweden och Position Väst till Trollhättans stad och andra inblandade. Hellma Materials VD Thomas Töpfer har en uttalad önskan om att rekrytera lokalt, och söker folk med bakgrund inom teknik och industri. Det som ska tillverkas är kalciumfluoridkristaller som används för att tillverka datachip och andra viktiga komponenter. Att hitta rätt folk i rätt tid är kritiskt.

Vi kommer att rivstarta direkt och dra nytta av vårt breda nätverk för att hitta den bästa kompetensen för uppdraget, säger Anders Kristiansen, konsultchef på Premier som nu kommer att ha ansvar för rekryteringen till de omkring 20 första arbetstillfällena.

Premier har mycket god erfarenhet av att rekrytera till och bemanna tjänster inom industrin, även med väldigt specifika krav. Det finns ett tekniskt kunnande och ett mycket brett kontaktnät att luta sig mot. Att nu ta sig an uppdraget att hitta precis rätt personer åt Hellma Materials är något som Mats Johansson på Premier ser mycket fram emot:

Hellma Materials satsning på Trollhättan kommer att göra stor nytta både lokalt och internationellt. För Premier är det otroligt kul att vara med så här tidigt i uppstarten. Vi är stolta över att vara med och få de tekniska hjulen att snurra igen!

Har du en bakgrund inom industrin, exempelvis inom mekatronik eller elektronik? Vill du vara först ut i en ny satsning som kommer göra stort avtryck framöver? Hör av dig direkt till Anders Kristiansen på anders.kristiansen@premier.se!

Dela via sociala medier

Läs fler artiklar

Se fler artiklar

Premier Service Sverige AB och IK Kongahälla inleder partnerskap med fokus på lokalt engagemang och framåtanda

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
October 3, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Premier Service Sverige AB utnämnd till Branschvinnare 2023

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
September 22, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Delat engagemang, gemensamma värderingar och en vilja att göra skillnad

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
August 29, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Navigera vidare

Välj nedan för att hitta rätt information.