Ingen har väl kunnat undgå Corona-viruset och dess genomgripande påverkan på vårt samhälle under år 2020-2021. Det har varit en tung och utmanande tid för många, så även för bemanning- och rekryteringsbranschen initialt. När viruset spred sig med stormsteg över Sverige gick både produktion och personalbehov ner hos några av våra kunder och vi funderade på hur utvecklingen i branschen skulle ske. Läget såg mörkt ut för Sverige, men trots nedgångar var vår produktion hela tiden igång. Detta innebar att vi tidigt kunde återgå till ett mer normalt läge.


På Premier märkte vi att när vaccineringen kom igång fick företagen framtidstro. Läget förbättrades snabbt och vi fick fort växla upp vårt arbete. Det krävdes snabba åtgärder, för nu var våra kunder ivriga att skala upp sin produktion igen.

”En styrka hos oss på Premier är att vi kan erbjuda bredden och vi jobbar med många företag samtidigt. Fördelen med det märks väldigt väl när stora saker händer, som till exempel en pandemi. Alla branscher går ju inte dåligt samtidigt. Det gör att vi står oss och går starka ur det här.” – Mats Johansson, VD.


När det stora behovet hos våra kunder ökade alltmer under juni 2021, var vår långa bakgrund i branschen samt en tydlig struktur i vårt arbetssätt återigen en fördel.
Vi kunde relativt snabbt täcka upp en stor del av behovet av kandidater och konsulter, vilka vi hittade genom våra nätverk samt en sommarkampanj i sociala medier. Detta gör att många nya kandidater nu tillkommit i vår databas.

”Våra kunder ropar efter mer personal och vi arbetar hårt med att hjälpa dem.” – Magnus Lindberg, Operativ chef.


Det är inte bara våra kunder som behöver mer personal till sina verksamheter. Vi såg även ett växande behov av förstärkning internt och har därför utökat vår personalstyrka med fyra nya medarbetare. Detta innebär att vi får se kända såväl som nya ansikten när vi successivt går tillbaka till kontoren. Idag har vi ett hybridläge, där vi både arbetar hemma och på våra respektive kontor. En bra kombination i en verklighet där flexibilitet och ansvarstagande är betydelsefulla delar.

”Det är en spännande tid nu och vårt långsiktiga arbete med hög kvalitet gör att vi har ett högt tryck nu på orderingången. Mina kollegor är fantastiskt duktiga och gör ett enastående arbete, varje dag.” – Mats Johansson.


Den senaste tiden kan vi stolt sammanfatta med orden: marknaden växer, våra kunder växer och Premier växer. Med mer bra folk helt enkelt.

Dela via sociala medier

Läs fler artiklar

Se fler artiklar

Premier Service Sverige AB och IK Kongahälla inleder partnerskap med fokus på lokalt engagemang och framåtanda

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
October 3, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Premier Service Sverige AB utnämnd till Branschvinnare 2023

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
September 22, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Delat engagemang, gemensamma värderingar och en vilja att göra skillnad

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
August 29, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Navigera vidare

Välj nedan för att hitta rätt information.