Vill du hitta de bästa kandidaterna för ditt företag? Då är Sofia Johansson på Premier Service Sverige AB rätt person för uppdraget. Med sin unika kompetens inom search och rekrytering har Sofia blivit en oumbärlig resurs för vårt team och våra kunder. Här får du en inblick i hennes passionerade arbete och hur hon kan hjälpa dig att hitta rätt talanger.

Sofia jobbar som kandidatansvarig inom rekrytering och har varit en viktig del av Premier sedan augusti 2022. Med sin expertis inom området har hon gjort en märkbar skillnad i våra rekryteringsprocesser, där Sofia stöttar rekryterarna på våra olika orter och searchar efter de vassaste kandidaterna inom de flesta branscher och tjänster.

Med sin specialisering inom search arbetar Sofia nästan uteslutande med att hitta och attrahera passiva kandidater, med LinkedIn som sin främsta kanal. I samtliga av våra rekryteringsprocesser kan vi därför erbjuda search som en värdefull tjänst, vilket är väldigt uppskattat hos våra kunder. Vi på Premier respekterar och värnar om de långvariga relationerna vi har med våra kunder och ser det som en självklarhet att inte uppvakta personal i bolagen vi samarbetar med.

 

Vad är skillnaden mellan search och traditionell rekrytering?

”Det skiljer sig åt till viss del. Search handlar om att aktivt söka efter de passiva kandidaterna som kanske inte har hittat vår jobbannons eller ens har funderat över att söka ett nytt jobb. Det är en proaktiv process som blir lite annorlunda jämfört med traditionell rekrytering med tanke på att jag hittar och kontaktar potentiella talanger istället för att de själva har valt att söka tjänsten.”, berättar Sofia.Under search-processen används olika typer av sökningar bland framför allt profiler på LinkedIn. Här ger Sofia några värdefulla tips kring vad som är viktigt att tänka på i din LinkedIn-profil för att synas så bra som möjligt i relevanta sökningar:

  • Det är viktigt att ha en uppdaterad LinkedIn-profil med relevant information.
  • Utöver din titel skriv gärna med tidigare arbetsgivare, arbetsuppgifter, utbildning och ort.
  • Om du dessutom har erfarenhet av specifika system eller andra färdigheter är det också viktigt att ha med.

Genom att ge en tydlig och detaljerad bild av din profil kan Sofia lättare bedöma om du är den rätta kandidaten för de lediga tjänsterna och matcha dig med rätt tjänst och arbetsgivare.

 

En del av ett större sammanhang

Premier ingår i Söder Group som i sin tur är en del av koncernen OTIGA Group, en ledande företagsgrupp inom HR-tjänster i Norden. Tillsammans med personer med liknande roller ingår Sofia i koncernens Championsgrupp, där hon även fått en utmärkelse för sitt arbete.

”Det har varit väldigt kul och givande att få vara del av Championsgruppen och utveckla vår search-tjänst tillsammans med andra inom koncernen. Jag var även en av tre som uppmärksammades inom OTIGA Group baserat på rapporter från LinkedIn. Verkligen jätteroligt!”, berättar Sofia.

 

Vad gör Premier och denna roll så speciell?

”Det bästa med Premier är den familjära känslan i företaget, man känner sig verkligen hemma. Vi arbetar engagerat som ett team, där vi stöttar varandra och arbetar mot samma uppsatta mål. Vi gör varandra bättre helt enkelt. Sen är det såklart ett stort plus att vi har riktigt roligt tillsammans!
Det bästa med rollen är att matcha kandidater via search som sedan leder till anställning. Vi har flera lyckade search-processer när allting bara faller på plats och både kandidat och kund är nöjda. Bättre än så kan det inte bli!
Det är också otroligt roligt att få positiva svar från en potentiell kandidat. Även fast jag sällan möter personen fysiskt handlar det väldigt mycket om relationsbyggande och förtroende oss emellan. Kandidaten är kanske inte intresserad av den tjänst vi har just nu, men vem vet om vi hörs i framtiden? Att skapa och bygga en relation är alltid ett bra första steg!”, säger Sofia.

 

Om du söker efter ett engagerat bolag som värnar om personliga och långvariga relationer samt drivs av att hitta de bästa talangerna till ditt företag – hör av dig till oss på Premier!

Du hittar kontaktuppgifter till våra lokala kontor på https://www.premier.se/hitta-oss.  

Du kan även läsa mer om vårt arbete med rekrytering på https://www.premier.se/rekrytering.

Dela via sociala medier

Läs fler artiklar

Se fler artiklar

Premier Service Sverige AB utnämnd till Branschvinnare 2023

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
September 22, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Delat engagemang, gemensamma värderingar och en vilja att göra skillnad

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
August 29, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Din partner för skräddarsydda rekryteringslösningar

Premier
Bemanning
Rekrytering
Jobba hos oss
July 7, 2023
Läs mer
Ikon pil höger vit

Navigera vidare

Välj nedan för att hitta rätt information.